marți, mai 14

Sa facem cunostinta....


Dupa o poveste averărată.

  Numele aparute in acest articol sunt fictive. Orice asemanare cu realitatea este o pura coincidenta. Totul este un pamflet si va rog sa il tratati ca  atare.


                                                                    undeva prin 1989


  A fost o data ca niciodata ca dacă nu ar fi nu s-ar povesti, o epoca în care oamenii ieşeau la o bere-n sat fără sa dea check-in si fără sa ciocnească halbe virtuale sau sa descarce aplicatii care simuleaza un pahar cu bautura. Era o epoca când lumea te cunoştea după tatălui tău. Era de ajuns să spui fiul cui ești ca ceilalţi să își facă o idee despre tine. Era uite asa de distractiv:
-Sunt Ixulescu, băiatul lui Dubluve.

   Uneori dacă nu era de ajuns, adăugat si numele bunicului:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec.
  
  Dacă nici asa nu erai cunoscut adăugai o poreclă:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta.

   Dacă tot nu era de ajuns adăugai si localitatea:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume.

   Dacă nici asta nu avea efect puteai sa adaugi si bunicul mamei:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe.

   Si apoi numele mamei:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta .

  Iar dacă erau parveniți, atunci trebuia sa adaugi si localitatea de proveniență: 
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe.

   Apoi durata: 
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani. 

   Sau vr-un eveniment important: 
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani, imediat după cutremur.

   Dacă aveai vr-un frate sau vr-un var faimos puteai să îl adaugi si pe el. Soră nu, pentru ca pe vremea aia femeie faimoasa nu era decât dacă ajungea curvă. Sau dacă o ardeau pe rug, ceea ce nu era prea placut sa discuti cu ceilalti:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani, imediat dupa cutremur. Sunt fratele lui De si văr primar cu Feu.

   Si dacă tot si tot nu reușeai sa te faci cunoscut, in cele din urma nu îți rămâneam alta decât sa adaugi adresa/locația:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani, imediat dupa cutremur. Sunt fratele lui De si văr primar cu Feu. Locuim lângă.... 

  Si aici depinde, dacă locuiai lângă ceva important era simplu, gen:
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani, imediat dupa cutremur. Sunt fratele lui De si văr primar cu Feu. Locuim lângă primărie/biserica/bordel.

   Dacă nu, atunci era cam complicat
 -Sunt Ixulescu băiatul lui Dubluve fiul lui Igrec zis și Zeta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Țe, Geta veniți aici din Efe. Am venit sa locuiam aici acum 5 ani, imediat dupa cutremur. Sunt fratele lui De si văr primar cu Feu. Locuim lângă Ygrulescu băiatul lui Simpluvâ fiul lui Grec zis și Teta din Orașulfărănume căsătorit cu fata lui Be, Veta, veniți aici din Creta imediat după cutremur. Care au soră pe curva satului si sunt var primar cu nevasta Primarului.

   În cele din urma reuseai, si răspunsul de obicei suna cam asa:
 "-A, pai tu nu stii mă dar noi suntem rudă. Pai Zera cu Geta si cu Veta sunt".....si povestea o lua de la capăt.  "Să îl saluti pe tatăl si pe mama ta. Mi-a părut mie sa te cunosc de undeva."


Astazi in 2014


   Acum însă toate au devenit muuuult mai simple. Uite cam asa de simplu s-a facut prezentarea la o intalnire cu ceva vreme in urma in casa unui verisor:
"-Sa vă fac cunoștință: fata cu S3 ea este fata cu 4S-ul.""-Ai facebook? Dă-mi add si vorbim acolo.""-K!"
Si gata! Mai simplu nici ca se putea....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu