vineri, mai 17

Lucrurile sunt pentru a fi folosite

  Am găsit acest mesaj postat la profilul unui jucător de Travian (ca si în cazul poezie cu Calul lui Kogaion de altfel) si mi-a plăcut mult.  Asa ca am cerut voie persoanei respective (multumesc Sese) pentru ca povestea sa meargă mai departe. 
  Inainte de toate sa lamurim un aspect, nu sunt genul care sa ii plac dramatizarile dar daca citesti pana jos o sa vezi ca mesajul este destul de bun. Deci "Lucrurile sunt făcute pentru a fi folosite...."

  "În timp ce un om îşi schimba roata la maşina, băieţelul lui de 4 ani a luat o piatra ascuţită si a început sa mazgaleasca ceva pe aripa maşinii. Mânios pentru fapta fiului si cu nervi făcuţi grămadă probabil din cauza problemei cu roata,  barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de mai multe ori, fără să-şi dea seama ca în mână avea una din cheile cu care încerca sa schimb roată. La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatăl copilul a întrebat cu ochii plini de durere: -"Tati, îmi vor creşte degetelele la loc?” 
 Barbatul a rămas impietrit de durere; s-a întors la maşina si a lovit-o de mai multe ori devastat de propriile lui fapte. Stand acolo, singur în fata maşinii cu ochii plini de lacrimi ţinta la mazgalelile făcut de copil a reuşit sa dezluseasca ceea ce baietelul scrijelise neordonat pe aripa maşini: "TATI TE IUBESC” 

  Mânia si Dragostea - amîndouă nu au limite; alege-o pe cea din urma dacă vrei sa ai avea o viaţa minunată. Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiţi. Problema lumii de astăzi este ca oamenii sunt folosiţi si lucrurile sunt iubite.
  Fiti atenţi in orice zi si amintiti-va: Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiţi.
  Aminteşte-ti mereu:
- vegheaza asupra gandurilor tale; ele vor deveni cuvinte. 
- vegheaza asupra cuvintelor tale; vor deveni fapte. 
- vegheaza asupra faptelor tale, vor deveni obiceiuri. 
- vegheaza asupra obiceiurilor tale, vor deveni un caracter.
- vegheaza asupra caracterului tău; va deveni destinul tău."


Avertisment: Totul este o fabula, nu este nevoie sa dati mai departe mesajul, facebook sau nici o alta pagina nu vor dona nici un cent pentru operatia de care baietelul are nevoie.

Un comentariu: