marți, februarie 7

Povesti de autocar (I)

   Stau. Ea începe sa vorbească. Îmi spune ca a fost la sorsa. A călcat-o o mașina. Pe trecerea de pietoni. Mă gândesc ca poate după ce termina cu accidentul tace.
10 minute mai târziu...
  A inceput sa îmi spuna ca e bolnava. Tac. O doare mijlocul. Pe semne este de la umezeala.Tac si eu si vecinul. Se întoarce la celălalt. Ii spune ca se duce la munca cu bicicleta. Poate din cauza asta o doare mijlocul. Bun, zic, poate dupa ce ajunge la munca tace.
15 minute
  Îmi spune de familia ei din Italia. Este maritana, soțul lucrează in construcții si fiul într-o fabrica. Cind au posibilitate o reped la munca cu mașina, cind nu se duce dânsa cu bicicleta. In Spania nu a mai durut-o mijlocul. Pe semne de la umezeala.
Poate tace după ce ne spune diagnosticul.
20 de minute
  Mai are si o fata. Are 20 de ani. E desteapta. Știe italiana. A învățat-o in vacanța. Si spaniola. De la telenovele. Pufff, vad ca nu tace. Asta este mai ceva ca o telenovela. Tac....ea totuși nu tare.
25 de minute
  A trecut la nepoti. Nepotul are 2 facultati la Babeș Boio, cred. "Sarmanul" zice. Cred ca acuma chiar tace.
30 de minute
  Se urca șoferul: "-Suntem toți?" ea nu are treaba, continua. Îmi spune ca in Italia româncele nu se dau românce, da ea are prietenii buni, ii ajuta. A
invățat-o cum sa ceara alocate pentru copii. "avem drepturi" zice. Nu mai este nici o speranța ca sa taca. Începe sa mă frece pe creier.
45 de minute
  Sorsa "lucră" la 6 "căși" da acuma cu accidentul nu mai poate. Deja nu mai am nici o speranța. Sorsa totuși mai are una, o sa vina băiatul din tara sa aibe grija de ea. Are piciorul rupt si bazinul fisurat. Mai avea 2 pași sa ajungă. El nu a văzut-o ca cică era atent la sensul giratoriu. Continua....
58 de minute
  Se sting becurile, pornim si iesim din parcare. Suntem pe autostrada.
Sorsa nu trebuie sa își facă probleme, o sa primească bani de la Asigurare. 6 luni nu o sa mai poată lucra. V-am spus ca are piciorul rupt? A călcat-o o mașina. Pe trecerea de pietoni.... mai avea 2 pasi. El nu a vazut-o. Era atent la sensul giratoriu....liniște!!!
  A tacut.....repede sa mă fac ca dorm pina nu îmi spune nimic de părinții ei.
4320 de minute

...to be continued

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu