duminică, februarie 12

Povesti de autocar (IV) - Poziții

  O recopilare a pozițiilor, probate si clarificate in funcție de confortul pe care ți-l oferă, deranjul pe care îl generează si durata "puiului de somn". Locul: Atlassib/TabitaTour/sau Nea Ion.    



  Recomandare: doua locuri sunt mult mai bune decit unu singur. 

  Distanță: peste 1000km

  Poziția 1. Podul Prieteniei. Ai nevoie de un vecin, cu un scaun liber si putina intelegere din partea lui. Te intinzi pe scaunele tale (este nevoie sa fii singur pe bancheta) si "traversezi" picioarele pe primul scaun al vecinului. Deranjezi circulația pe culoar si risti sa fi trezit la fiecare 5-10 minute. Recomandare: a se folosi după miezul nopți.

Confort 8 Deranj 9 Durata 4

Poziția 2. L-ul. In general folosită de femei sau persoane cu gabarit mic. Te asezi in fund pe scaunul de la geam si intinzi picioarele pe celălalt scaun. Capul poți fie sa îl rezemi de geam fie de scaun. Poți deranja un pic culoarul. Singura problema este ca îți obosesti spatele. Se poate face si invers, rezemnad capul pe mânerul scaunului.

Confort 6 Deranj 2 Durata 5

Poziția 3. Șarpele. Este nevoie de multă mobilitate si o bancheta libera. Pui fundul pe scaunul de la geam si te intinzi cu capul pe celălalt. Poți folosi mânerul in cazul in care ai o perna. Picioarele trebuie sa își găsească locul printre scaunul tau sau al vecinului. Dureri mici de spate

Confort 5 Deranj 1 Durata 5

Poziția 4. Scaunașul. Poziția universal si cel mai des întâlnita arunci cind ai vecin de scaun si nu se poate apela la nici una din cele de mai sus. Este mai confortabila pe scaunul de la geam pentru ca ai doua puncte de sprijin pentru cap, geamul si scaunul. Picioarele dacă le poți întinde un pic pe sub cele ale vecinului de scaun este mult mai bine.

Confort 3 Deranj 3-4 Durta 2

Poziția 5. Ariciul. Mobilitate si gabarit scăzut. Ai nevoie de bancheta libera. Te pui ingenunchi pe scaunul de lunga culoar apoi te apleci in fata si te ghemuiesti. Încă nu am probat-o dar cred ca este destul de incomod. Pentru o ameliorare, recomand lasarea scaunelor pe spate.

Poziția 6. Podul Retractabil. Asemanator cu pozitia podul prieteniei dar cu o mică modificare in cazul in care vecinul te privește gen miorita, ridici manerul si pui picioarele peste apoi le îndoiesti in jos. O sa deranjezi un pic culoarul dar se poate manevra cu usurinta. Dacă ai un somn ușor o sa fii trezit cam des de cei care folosesc culoarul. Recomandabil pe timp de noapte. Un mic deranj in zona din spatele genunchilor. Dacă esti mai lung in picioare le poți pune pe spatarul scaunului de vizavi (din fata). Destul de comod.

Confort 6 Deranj 5 Durata 4-7

Poziția 7. Confort Total sau olteanul puturos. Aplicabile doar pe timp de vara si doar in caz de rudenie cu patronul/șoferul. Se face excepție de la regula de mai sus dacă ești oltean. Ai nevoie de o patura si o perna pentru si mai mult confort. Nu ai nevoie de scaun. Se folosește culoarul, îți confectieonezi un pat cit mai in fata autocarului, îți pui perna si bagi ca nesimtitul. Deranjul este maxim dar motivele de rudenie sau lipsa bunului simt (in cazul olteanului) te fac ușor de ocolit.

Confort 9 Deranj 10 Durata 10

Poziția 8. Coletul sau Disparutul. Se recomanda doar vara si la fel ca in cazul poziție olteanul puturos ai nevoie de motive de rudenie (oltenii sa se abtina de data asta). Se folosește locul pentru bagaje si este nevoie de o buna relație cu șoferul, deoarece 1: exista un risc mărit in caz de accident sau control vamal/politial si 2: de obicei locul este folosit de către șoferul de schimb cind vrea sa se odihneasca.

Confort 10 Deranj 0 Durata 10 Invidia olteanului 10


   Va urez vacanță plăcută iar dacă aveți de adăugat ceva, o singura precizare, se accepta sfaturi doar dacă tot ce vei spune a fost probat in prealabil. Drumuri bune!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu