joi, ianuarie 31

Inteligenta nu tine cont de dizabilitati! Premiera in Romania.

ARTICOLUL ACESTA ESTE FOLOSIT INTR-UN SCURTMETRAJ, NU ESTE REAL. MA SCUZATI PENTRU DERANJ


UMBRE

    Este important să vă gândiţi cât de mult vederea unui student a fost luată în considerare la materialele de curs şi prezentările făcute. Unii oameni au vedere în ceaţă, sau nu pot judeca distanţa şi viteza, sau nu pot distinge între obiectele care au culori asemănătoare sau umbre. Alţii pot fi capabili să vadă lucrurile care sunt foarte aproape de ei dar nu vad la distanţe mari, în timp ce alţii au o arie restrictivă de vedere (ex. vedere de tunel). Cei mai mulţi ce au probleme de vedere au semne ajutătoare, şi numai o proporţie mica (aprox. 4%) nu văd deloc.
   Cei mai mulţi folosesc vederea ca sursă primară pentru obţinerea informaţiilor, nu numai pentru citire şi scriere ci şi pentru interacţiuni sociale şi activităţi practice de zi cu zi. A fi orb poate pune un student într-un dezavantaj educaţional, mulţi studenţi şi-au completat cu succes cursurile şi au obţinut slujbe. Nu toţi cei care sunt orbi sau parţiali orbi folosesc bastonul alb, citesc Braille sau au un câine ghid. Un student poate fi considerat legal orb atunci când are nevoie de ajutor în învăţare / trăire.
   Auzirea şi ascultarea au un rol important în procesul de învăţare a studenţilor care sunt orbi sau parţiali orbi. Este important de reţinut faptul că ei nu sunt capabili să citească limbajul corpului sau expresiile faciale, interpretarea atitudinilor lor se face ţinând cont de tonul şi volumul vocii. Pot fi absenţi sau dezinteresaţi atunci când se vorbește deoarece nu au prins firul conversaţiei.


INTELIGENȚA NU ARE LIMITE


   Astăzi, a avut loc o premieră în mediul universitar românesc. Un tânar care și-a pierdut vederea în copilarie a obținut titlul de "Doctor în Chimie Moleculară, Metafizică și Inteligență artificială".
Lipsa vederii a fost mai degrabă o provocare de a demonstra celor din jur că poate să facă aceleaşi lucruri ca un văzător: „Am învăţat să mă adaptez în toate împrejurările, să simt liber, fără complexe. Cei care nu văd, sunt foarte organizaţi şi reţin orice mic detaliu. La cursuri nu am notat nimic, doar ascultam. Cei mai mulţi profesorii au înţeles situaţia mea", povesteşte Andrei...


   Tanărul a participat la diverse olimpiade internaționale unde a obținut premii importante. Are multe proiecte la care lucrează în momentul de față însă are un vis. Dorește să îmbunătățească lumea printr-o formulă miraculoasă care crește inteligența.
Cel mai mult iși dorește să-și recapete vederea, macar pentru cateva clipe, astfel încât să poată lucra mai eficient la dezvoltarea formulei care înglobează informație.


Andrei poate fi contactat pe mail:  andrei.shadow@blind.com

                                                tel:  +40754000090

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu