marți, septembrie 10

Vitezomanul.

    Te trezești dimineața, ești grăbit. Bei o cafea in grabă si mănânci ceva pe drum. Ești în întârziere. Treci pe roșu câteva semafoare. Cu mașina sau pe jos, nu contează. Deja este târziu. Ajungi la munca târziu, pleci târziu, ajungi acasă târziu, mănânci târziu, te culci târziu si te trezești târziu. Si o iei iarăși de la cap. 


   Nu ai timp de ocolișuri. Vrei totul sau nimic și îl vrei acum. Nu ai timp. Nu ai timp să mai faci o casă, sa iti iei o mașina cu bani jos, să pleci într-o vacanță fără să faci rezervare, să iubești...incet. 

   Tot ce facem trebuie sa fie setat pe viteza superapidă. O vezi, ii spui, o iubești rapid, apoi vedem ce o mai fi. Poate faceți un copil si vă căsătoriți sau poate după un timp o sa iti dai seama ca nu o mai iubești. O sa bagi un divort rapid si o sa iti vezi mai departe de viata. Nu ai timp de pierdut.

   Nu ai timp sa te complici, sa discuți situația, să încerci sa te îndrăgostesti iarăși de ea, sa vă impăcați. Nu. Apeși Stop si treci mai departe. Dincolo trebuie sa fie ceva mai bun pentru tine. Nu poți sa te opresti si sa privești înapoi. Pierzi timp.

   Intri din nou pe "linia" de rutină. Si incepi iarăși traseul. Nu te uiti după o iubire, cauți o minune. Ceva care să iti tămăduiască sufletul si care...să aibă timp. Sa aibă timp pentru tot ce nu ai tu. Sa iti facă ce poftesti, să te indure, să faca ce tu nu ai timp sa faci si sa te mai si iubeasca zilnic. Să iti iubeasca copii, părinți, bunici. Sa iubeasca mâncarea ta preferata, programele tale preferate, hobby-utile tale.

    Sa meargă la cumpărături, si sa te iubească. Să iti pregătească micul dejun si să te iubească. Să te asculte si să te iubească. Să nu o asculți si să te iubească. Sa nu ai timp pentru ea si tot sa te iubească. Să te indoiești de ea si să te iubească. Să-i ai  imunitatea si ea sa te iubeasca mai departe. 

   Tu nu cauți o relație, cauți o minune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu