miercuri, septembrie 25

Frienship Bank

  Pentru că mulți in ziua de astăzi înțeleg greșit prietenia, si se întreabă de ce să fii prietenul cuiva in ziua de astăzi este așa de greu, o să încerc să vă spun o istorie, care să vă ajute să aveți o idee.


  Prietenia este o bancă. Nu una pe care stai, ci o bancă de investiții. Tu mergi acolo și faci o cerere pentru a deschide un cont de prietenie. Banca poate să aprobe sau nu cererea ta, dar in cazul in care primești aprobarea să deschizi un cont in banca respectivă, la început, tu ca nou client nu o sa ai mai nici o facilitate. O să plătești comisioane mari, nu o sa ai o linie de credit, nimic. Angajați nu te cunosc încă iar biroul directorului este o ușă închisă pentru tine. 

  Dacă după ce ai deschis contul incepi să faci tranzacții cu contul respectiv - la început mai mult tu o sa investești, nu te aștepta la nimic din partea bănci încă - ușor, ușor angajații încep să te cunoască și se poartă din ce in ce mai frumoa cu tine, iți tin minte numele și stiu cate ceva despre famila ta, apoi iti scad comisioanele, poate chiar o să iti iasă gratis card-urile. 

  Apoi dacă mergi mai departe și anul următor, si celălalt poți primi un credit. La început o sa fie unul mic, de nevoi personale, apoi unul mai mare pentru o mașină. O sa incepi să îl cunoști pe director, cardurile deja au costuri zero, angajații stiu cate ceva despre copii tăi, iar banca începe să iti ofere încredere.

  Daca continui sa achiți ratele la timp, să nu rupi lanțul tranzacțiilor, si sa mergi regulat la bancă, mai departe o să primști un card de debit pe care o sa ai acoperită o anumită sumă. Directorul deja începe să știe despre copii tăi, angajații deja îți cunosc părinți, linia de credit se mărește. 

  Condiția este aceeași, dă inapoi ce ți-a dat banca și un pic pe deasupra. Continuă să tii o legătură strânsă si sa mergi regulat sa iti verifici conturile. Fii politicos, poartăte bine. Fii un om corect. Pe viitor banca îți poate aproba credit pentru casă, un card MasterGold nelimitat, directorul o sa meargă cu tine la o cafea, iar angajații care vor veni noi vor prinde din mers cine esti, cei vechi iti vor deveni prietenii, iar comisioanele vor fi dintre cele mai mici. 

  Investeste într-o singură bancă pentru restul vieții si vei obține beneficii nebănuite. Vei avea sprijin intotdeauna, un bun plan de pensii, o bună asigurare medicală, o linie de credit nelimitată.

  Încearcă să înșeli banca, întârzie să iti plătești creditele, nu investi dar cere o linie de credit, fii nepoliticos, vino cu asteptări marii sau asteaptă câștiguri mari și rapide, cereți drepturile - mai ales daca știi ca nu le meriți - mult înainte de termenul scadent. Nu merge la bancă decât atunci când ai nevoie, nu amenință că o sa iti schimbi banca pentru a obține beneficii, zâmbește si salută când vii sau pleci. Suna din când in cand și interesează-te de conturile tale. Dar aii mare grijă cand faci o investiție. Poți alege greșit banca. Asta este riscul tău.

  Acum dacă ai ințeles, aplică aceste principii unei persoane. Nu pentru un an sau doi, nu doar când ai nevoie, nu când ai interesul să câștigi ceva după urma lui. 

  Vei vedea beneficiile atunci când vei fi bătrân, în nevoie, bolnav sau când te vei simți singur. Când vei avea nevoie de cineva cu care sa vorbește sau de un umăr unde să plângi. 

  Bzsat pe proverbul "Prietenul la nevoie se cunoaște" 
De reținu un lucru: prietenul - singular. Bancă - singular. Investiție - singular. Alege bine, în viață nu este vorba numai de banii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu