miercuri, martie 21

De ce lucratdemina.blogspot.com

   Weekendul asta (scris pe 19.feb) am fost la un prieten foarte bun si vorbind de chesti si chestii am ajuns si la prostia asta de blog pe care o fac, așa ca la un moment dat tipul mă întreabă de unde vine numele  "lucratdemână" si de ce i-am pus numele asta.Poate ca la fel ca el si voi va gânditi la vre-o tampenie. Nu-i deloc așa, este o chestie simpla si ...de ce nu, banala.
   Așa ca, i-am explicat ideea de la care am pornit si mi-a zis "pai si de ce nu faci un post ca sa explici ce si cum?" 
  Adevarul este ca exista un post cu așa ceva, dar pe care cred ca nu l-a citit nimenii sau prea putinii (îl puteți citi aici, este primul meu post) așa ca pentru ceilalți o sa fac un post nou si o sa va explic de unde vine http://lucratdemina.blogspot.com
   Deci, ideea vine de la o ora de "lucru manual" care exista pe timpul comunismului prin clasele mici (1-4 cred). Consta in a învață sa cosi sa teși  sau sa faci mini lucruri care o sa iti foloseasca (mai tarziu) dar la o scala mult mai mică si cu manutele tale (with you'r bear hands, cum zic americanii astia).
   Nu știu dacă va aduceți aminte de goblenurile alea de carton sau de trusele de traforaj, de minirazboi-ul cu care puteai sa țesi un minicovoraș. Ei foarte bine, toate lucrurile alea mini, erau făcute de tine, chiar dacă de multe ori ieșeau urate ca curu' erau făcut de tine. Ideea este cam aceeași, tot ce scriu aici este lucruri probate de mine, de vr-un prieten, vecin, var, frate, sora cunoscut sau mai putin cunoscut, facut cu mintea/inima/miinile mele. Este "garantat 100%" .
  Exista si un oarecare grad de imaginatie la mijloc, dar credeți-mă toate sunt scrise pe baza reala. Toate sunt minirealitați, minitrairi, miniidei, de aici numele si tot. Cei născuți inainte de 89 înțeleg poate mai bine, restul....puteți folosi Google. El știe ce este un război de țesut.

  Ideea de banal, vine de la chestiile astea care sunt niste lucruri fără importantă, mici, de nimic, lucruri obisnuite care se intampla in viata de zi cu zi, banalitați cotidiene sa le zicem așa. (BANÁL ~ă (~i, ~e) Care nu se deosebește prin nimic; lipsit de originalitate; ordinar; comun; obișnuit; trivial; vulgar. /<fr. banal, it.banale. sursa DEX)

   Cam asta este explicație, nu este nimic porcos sau de prost gust, doar ca mie numele asta de lucru manual îmi trezeste o oarecare nostalgie. Si da, am vrut sa ii pun numele "lucru manual" dar cum va știu foarte mizerabili in gandire (generalizand) ca pina la urma in limba asta orice zici are dublu inteles, am preferat sa ii spun Handmade...pentru ca da mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu