miercuri, iunie 19

Dicționar de Vise

                                                                            Nu vă mai intreb daca vi se întâmpla si vouă ca deja încep să mă văd ca un friki. De data asta spun lucrurile care cred că mi se întâmpla (doar) mie. 
  De exemplu, exista zile bune sau rele in care in funcție de vreme, de starea în care te găsești sau de cat somn ai băgat începi să visezi. Nu întotdeauna frumos, si niciodată real. 

    
  Câteodata, mai ales atunci când toate merg rau, foarte rău si cat mai adânc înspre fundul gropii și nimic; NIMIC! nu îti iese bine, ajungi la un moment dat să ai impresia că visezi, ca totul este okey, acum o să te trezesti si nimic din ce s-a întâmplat nu este adevărat. A fost doar un coșmar. Ai vrea să-ți poti derula viața câteva zile, luni în urmă. Îți doresti ca cineva să te fi anunțat de asta, nu ți se pare corect să se întâmple chiar asa, parca ar fi totul din vina alcuiva si nu a ta. Apoi începi să realizezi că totul este cat se poate de real, ți se înmoaie picioarele, incepi sa respiri greu si sa te gândești la consecințe. Ce o sa zica mama, tata, ce or sa zica prietenii... Îți este indiferent daca te-ar călca o mașina chiar acum. Dar să fie una mare. Ai impresia ca asta este singurul mod de a o lua de la capăt. Singurul reset cu format c:/ inclus plus curătare de toți virușii posibili. 



  Mai exista si zile, zile frumoase - înainte de zilele astea rele - în care totul merge "brici" de nu îți vine a crede; cerul este tot albastru si plin de nori din ăia ca pufoși-pufoși ca vata pe băț, iarba este verde de îți vine să o paști tu singur pe toată, oamenii sunt mai oameni. Ce să mai, este din ce in ce mai bine pe toate planurile. Nu știi ce să crezi. La un moment dat incepi să îți imaginezi cum totul merge si mai bine, mult mai bine, bini di tat. Te dezlipești de pământ si incepi să plutești, din ce in ce mai sus si din ce in ce mai bine. Motivele sunt multe, incepi să crezi ca nimic rau nu se poate întâmpla, că esti rege în lumea ta de turtă dulce și cu toate că poți vedea departe până la orizont, intr-o zi îți pierzi echilibrul si cazi. Și...asta-i doar inceputut, pentru ca acuma (ar trebui să) îți dai seama de ceea ce ai citit mai sus.

  Înălțarea vine înaintea căderii. A unei bune căderii. Asa ca vise placute la aterizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu