sâmbătă, mai 31

FACEBOOK

Nevoia de facebook.. 

Stiu, s-a vorbit o groaza despre cat de rau si nociv este facebook-ul. Dar stiti ce, niciodata nu-i de ajuns! 

Puneti-va in ireala si ridicola situatie gen: cum ai deschis ochii, din trei glisāri cu degetu...ai intrat in contact cu "societatea"... cu lumea, cu cei care va zic si va fac viata mai fericita, cu cei care îti cocolosesc si îti impletesc toate visele!! In lumea aia plina de "imi place" poza aia in care "nici nu zici ca pari tu".


Ah.. Nu-i deloc ireala.. Este viata in care traim zi cu zi. Nu crezi? Opreste-te si gandestete… Ne-au dresat asa de bine astia de la And
roid si Apple incat nu mai putem iesi din casa fara sa controlam de doua ori buzunarele/geanta sa vedem daca avem ‘cheia’ catre libertate si societate. Ne ducem la cumparaturi, telefonul in mana; pentru ca niciodata nu se stie cand o firma multinationala ne va contacta si nu vom fi acolo sa raspundem. Si de nu se da cazul acesta mult prea frecvent intamplat, mereu
va fi de prisos orice moment  ca sa ne verificam “viata” virtuala. Sa vedem ce mai zic altii despre weekend-ul petrecut in Valencia saptamana trecuta. Pentru ca nu-i  nimic mai depresiv si aiurea decat sa ai o viata atat de cool si sa nu poti impartii aceea “fericire” cu toti “prietenii” tai de pe face.
 exemplu: te duci duminica si tu ca tot romanu’ sa mai cureti gratarul ala cu alta carne noua… ceea ce este normal si la locul lui… apoi nu stiu cum se face ca toata saptamana nu ai somn deoarece Stelica, si vali (colegi tai de catarama) nu ti-au dat "like" domne la poza ta in care apari facut muci cu o timisoreana-n mana… la ce sa-ti dea like dragul tatei, erau acolo cu tine.. ce vrei sa le placa ce au facut ieri… aici ating subiectul, auto-like: cum nimeni nu-mi da like.. pun in miscare cea mai josnica miscare de sah ever.. tag people  + autolike… cat de jos se poate cadea. Aici nimeni nu poate rezista tentatia sa nu dea like si sa scrie cate un comentariu demn de "paulo coelho”. exemplu: "…coae ce bine ne sta, zici ca suntem gangsteri, bere si mici.. ce mai vrem…” jenibil.
Au inventat cel mai eficient mod de a ne tine ocupati uitandu-ne la catei gingasi si pisici dragalase cum  dorm intro cutie de carton… (de parca nu ati tuns nici odata pisica cu foarfeca lu’ matamarea si ati aruncato-n urzici, pisica.. eu da, ala da show.. totusi nu l-am inregistrat si l-am urcat pe face). 

  Si cel cei mai uluitor este ca nu ne putem opri odata ce incepem sa vedem Vines-videos. (versiune moldoveneasca + romaneasca dealtfel). O totala pierdere de timp, fara sa ne oblige nimeni cu pistolu’ la tampla; cobori cu rotita de la mouse sa vezi ce mai zice lumea, sa vezi ce mai se intampla in America, ce mai zice Justin Biebere ((de fel prietenul tau de suflet, pe face…)) sa vezi cel mai suculent video de pe youtube (intri si-ti da "Share if you wanna see this shit”). credeti ca-i o gluma, credeti ca-i totul inocent, credeti ca nu-i nimica relevant cu a-ti pune numarul de telefon pe face (cat de stupid si cretin sa faci asta) totusi imi place sloganul lor… “pentru a crea un profil de facebook mai sigur, adaugati toate email-urile pe numele tau si numerele de telefon”… nu stiu unde vad ei siguranta. Ceea ce vad este ca facebook-ul atinge cele mai ridicole nivele de violare a intimitatii. 

va urma….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu