marți, februarie 18

O casa plină cu fericire

   Nu cauta fericirea la celălalt. Am citit mai de mult o carte despre relatiile inainte de casatorie si am gasit acolo o frază de genul "...dacă nu esti fericit singur nu cauta sa te casatoresti...". Am inchis cartea si am aruncat-o intr-un colt. "Ce rahat de sfat mai este si asta?" mi-am zis. Puțin mai târziu am luat cartea de unde o aruncasem și am inceput sa înțeleg...


   Sunt multe persoane care nu sunt fericite si caută o relatie care sa le ofere asta. Cauta acel om perfect care sa faca din viața lor un film de Top 10. Nu stiu cate au reusit asta...și nu ma refer aici la femei ci la persoane. Dar daca nu ai reusit sa gasesti persoana perfecta pana acum poate ca a sosit momentul sa te opresti din cautat si sa te gasesti pe tine mai înainte.

   Nimenii in lumea asta nu isi doreste un partener nefericit. Pentru ca, asa cum spunea cineva cateva posturi mai jos "Nu te ranesti cand ma ranesc, dar te raneste cand sunt ranita si o sa am grija cu asta, nu pentru ca m-ar durea pe mine, ci pentru ca ar putea sa te doara pe tine. Si cand te doare pe tine, ma doare mai tare pe mine." Nu cauta fericirea la celălalt, nu lasa toata povara asta pe el/ea pentru ca poate o sa fie prea grea si nu o să o poată duce. Fii o persoana multumita cu ce ai, pozitivă, bucuroasa in lucrurile mici si fericita in lucrurile mari, fii un om normal. Normal de mulțumit. Atunci când esti negativ și te gandești că "se putea și mai bine" oprește-te puțin și mai gândește-te o dată: Se putea și mai rău!

   Pentru ca e de preferat ca atunci cand termini o zi istovitoare de munca sa stii ca acasa o sa gasesti ceea ce ai nevoie. O sa fie liniste acolo, o sa gasesti vorbe calde, o sa poti sa te pui pe canapea si sa rasufli ușurat penteu ca, ai ajuns acasa. Ca poti sa iti faci o ceașca de cafea si sa te tolănești in brațele cuiva care o sa te mângâie pana cand o sa torci de placere. Dar sa mai stii ca ceailul o sa il pregatești tu, pentru ca este mai frumos sa oferi decat sa primești. Si sa fii dispus sa il dezbraci oricand pe celălalt de șosete si sa ii masezi picioarele obosite cand ziua lui a fost o zi grea. Pentru că știi ca acasă este acolo unde iti este zâmbetul, speranța și toată fericirea ta la un loc.

  Nu cauta fericirea la celălalt, pentru ca atunci o sa dai vina pe el pentru toata nefericitea ta. El sau ea or sa fie de vina pentru ca tu nu esti mulțumit cu ce ai. Pentru ca tu nu mai zambesti de mult, pentru viața monotonă si nesatisfacatoare de care te văicărești de fiecare data cand se deschide ușa inchisorii la care tu ii spui casa. O sa dai vina pe celalat pentru toate nerealizarile tale iar altfel el sau ea v-or simti ca si realizarile lor sunt o piedica a fericiri tale. O sa fii o povara mare, grasa si urâtă. Urâtă da! pentru ca nimic si nimenii nu te mai mulțumeste.

  Trebuie sa intelegi ca fericirea ta si a celuilalt depinde de tine, de starea ta de spirit, de dorinta ta de viată de felul cum trântesti ușa cand intri in casă. De tine depinde daca o sa ai o casa plina de lumina sau de intuneric. Daca o sa ai florii pe masă si vorbe calde in suflet. De tine depinde daca va fi cald iarna sau frig vara. Pentru ca daca esti o persoana fericita poti sa faci ce iti doresti cu viata ta, dar daca astepti asta de la celălat o sa fii ca o piatra de moară legată la gâtul lui/ei si o sa-i sufoci fericirea de cate ori o sa incerce sa ii faca simțita prezena. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, cum sa nu il urăști cand il vezi asa de fericit cu puținul pe cre îl are? Aproape ca ai impresia ca nu ii pasa cand de fapt el vrea sa te contagieze cu ea. Și așa tu, negericitu-l, pesimistul, sau realistul secolului XXI cum vrei tu să îți zici, tu nu o sa intelegi niciodata ce e aia fericirea! Apucă-te de orice și crează-ti oportunități  să fii fericit, fii oportunistul fericit al secolului XXI. Apoi caută pe cineva cu care să imparti ce ai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu